Pages - Menu

joi, 4 septembrie 2014

Zacuscă cu vinete


Este perioada anului când ne străduim să umplem cămările cu tot felul de bunătăţi,mai ales că în piaţă găsim o ofertă foarte variată de legume şi fructe.
 Preparată în mai multe variante,zacusca nu poate lipsi din cămară în zilele de iarna.
Această zacusca am mai pregătit-o si cu ardeii copţi sau cu ceapa fiarta si apoi tocata.



Ingrediente:               
3 kg gogosari
2 kg vinete (cântarite dupa ce au fost prajite si curatate)
1 kg ceapa
400 gr pasta de rosii
200 ml suc de rosii
750 ml ulei
Sare,piper

Mod de preparare: 
Vinetele se coc pe gratar si se curata.Se lasa pâna se scurge zeama din ele.
Gogosarii se taie felii si se toaca în robotul de bucatarie sau se dau prin masina de tocat.
Ceapa se curata si se da si ea prin robot.
Ceapa si gogosarii se prajesc separat în ulei.Apoi se amesteca,se adauga vinetele,pasta si sucul de rosii,sare  si piper dupa gust.Se lasa sa fiarba o ora pe aragaz,amestecând continuu,apoi se pune cratita în cuptor înca o ora si jumatate.La final uleiul va iesi la suprafata,vom avea nevoie de ulei si în borcane pentru ca aceasta sa se pastreze în conditii bune.


Punem zacusca calda în borcane avand grija sa ramâna ulei deasupra în fiecare borcan si le acoperim cu o patura pâna când se racesc.

Din cantitatea aceasta au rezultat 13 borcane de 420 ml.


2 comentarii: